Griekse olijven

Van Chalkidiki tot Kalamata

Als je Griekse olijven zegt denken de meesten aan de bekende donkere olijven uit Kalamata. Er zijn ook minder bekendere soorten Griekse olijven zoals een pruimachtige soort en de Throubes olijven. Griekishop biedt in ieder geval twee heerlijke soorten: de Chalkidiki groene olijf en de zwarte, donkerpaarse Kalamata olijf.

Toon filters

Toont alle 2 resultaten

Toon filters

Toont alle 2 resultaten

Chalkidiki olijf

Deze olijvensoort is vrij groot, ovaal en lichtgroen van kleur. De Chalkidiki olijven worden geoogst in oktober. Ze zijn dan nog vrij jong gerijpt. De olijven zijn vrij mild van smaak, lichtbitter en een klein pepertje. Door de grootte kun je ze serveren als tafelolijf of vullen met zongedroogde tomaat, feta of andere vulling naar keuze.

Kalamata olijf

Deze zwarte (eigenlijk donkerpaars) Kalamata olijvensoort is zeer bekend. Vermoedelijk zelfs de bekende olijvensoort van Griekenland. Ze groeien vlakbij Kalamata op de Peloponnesos. Hier komt ook de naam vandaan. Ze worden omstreeks december geoogst als ze volledig rijp zijn. Door het fermentatieproces komt de kleur goed naar voren. Ideaal voor tapenades of in plakjes in een Griekse salade.