Beschrijving
Persoonlijk ben ik gek op deze witte Griekse reuzenbonen van Dikotylon. Ze zijn ecologisch geteeld, zonder het gebruik van pesticiden. Een nacht laten weken, vervolgens goed doorkoken met een lichte bite en je hebt fluweelzachte witte bonen. In combinatie met een licht-pikante tomatensaus vind ik deze peulvruchten overheerlijk. Omdat ze zo eiwitrijk zijn kun je zo ook uitstekend als vleesvervanger gebruiken. Wil je authentieke Griekse bonen in tomatensaus maken, dan heb je aan deze bonen de juiste.
Over Dikotylon
Feneos ligt in het noorden van het schiereiland de Peloponnesos. In dit bergachtige terrein wordt in de valleien deze heerlijke ‘gigantes’ verbouwd. Dikotylon verbouwd diverse peulvruchten op ecologische wijze, zonder pesticiden. De bonen worden na de oogst dan ook op natuurlijke wijze gedesinfecteerd en vacuüm verpakt. De bonen zijn vrij van conserveermiddelen en zijn volledig natuurlijk. Heel veel gebeurt nog met de hand zoals het verpakken van alle producten.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.