Makaronaki kofto (ook wel bekend als de Italiaanse variant, Ditali) is een Griekse pastasoort die erg veel wordt gebruikt. Het past goed bij vis, zeevruchten of bijvoorbeeld octopus zoals het veel in Griekenland gegeten wordt. Ook heerlijk met een lichte tomatensaus. Verpakking bevat 500 gram kofto.
Over Melissa
Melissa is naast Misko de grootste pastaproducent van Griekenland en een bekende naam. In 1947 werd Melissa – Kikizas opgericht door Alexander Kikizas. Vanuit zijn kruidenierswinkel in Athene begon hij met het produceren van kleine hoeveelheden pasta toen de vraag naar ‘spaghetti’ toenam in die tijd. Tegenwoordig is Melissa verantwoordelijk voor tweederde van alle pasta die in Griekenland wordt geproduceerd. Leuk weetje: de tarwe wordt geteeld in de omgeving van Larissa in Centraal Griekenland. Naast kofto en kritharaki maakt Melissa ook pasta voor pastitsio, de bekende buispasta.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.