Beschrijving
Pasta voor pastitsio
Iedereen die wel eens een vers stuk pastitsio voor de neus geschoteld heeft gekregen in Griekenland, ziet direct de kenmerkende structuur van de buispasta. Het gerecht wordt ook wel eens met penne gemaakt, maar dat valt direct uit elkaar op je bord. Voor een authentiek pastitsio recept heb je dan ook pasta voor pastitsio nodig, ook wel aangeduid met nummer 2 om het type pasta te kenmerken. Met een pak van 500 gram heb je ruim voldoende om een flinke portie pastitsio te maken.
Over Melissa
Melissa is de grootste pastaproducent van Griekenland en een bekende naam. In 1947 werd Melissa – Kikizas opgericht door Alexander Kikizas. Vanuit zijn kruidenierswinkel in Athene begon hij met het produceren van kleine hoeveelheden pasta toen de vraag naar ‘spaghetti’ toenam in die tijd. Tegenwoordig is Melissa verantwoordelijk voor tweederde van alle pasta die in Griekenland wordt geproduceerd. Leuk weetje: de tarwe wordt geteeld in de omgeving van Larissa in Centraal Griekenland. Naast diverse pastasoorten voor pastitsio maakt Melissa ook kritharaki, een andere bekende pastavorm die ook wel orzo genoemd wordt.
Justine –
Goede pasta voor pastitsio.